Και εγένετο η Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/5/19 η πρώτη – ιδρυτική συγκέντρωση της Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής.
Κατά τη συγκέντρωση εξηγήθηκαν οι σκοποί και οι στόχοι της δημιουργίας της Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής.
Αυτή τη στιγμή το Δίκτυο έχει στην διάθεση του
• πέραν των 717 ειδικών γιατρών από 44 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων από τους πλέον καταξιωμένους και έμπειρους γιατρούς της Κύπρου,
• 26 Νοσηλευτήρια και Διαγνωστικά Κέντρα, μερικά από τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα και πλέον εξοπλισμένα Νοσηλευτήρια στην Κύπρο
Απώτερος σκοπός να αντιληφθούν οι διάφοροι φορείς (ο ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας, Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία) και κατ’ επέκτασιν το κράτος την αναγκαιότητα αλλαγής της Νομοθεσίας για να γίνει δυνατή η συμμετοχή όλων σε ένα Καθολικό Λειτουργικό και Ποιοτικό Γενικό Σχέδιο Υγείας – ενός Μεικτού Σχεδίου Υγείας.
Καλούμε τον κόσμο και τους εργοδότες, αυτούς δηλαδή που πληρώνουν ήδη για το σχέδιο υγείας, να αντιληφθούν την συστημικότητα του ζητήματος και οι ίδιοι μαζί με μας να ζητήσουν τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε ενάντια στην εφαρμογή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας αλλά ενάντια στη εφαρμογή του προτεινόμενου ΓΕΣΥ.
Ελπίζουμε να γίνουν οι απαραίτητες Νομοθετικές ρυθμίσεις που να επιτρέψουν την ένταξη αυτού του Δικτύου σε ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε το δρόμο μας όπως κάναμε μέχρι σήμερα με ένα πιο οργανωμένο τρόπο, μέσα από το δικό μας δίκτυο, σε στενή συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα επιλέξουν να πορευθούν μαζί με το δίκτυο γιατρών και νοσηλευτηρίων που τους προσφέρουμε, με τελικό στόχο την προσφορά ολοκληρωμένης, ποιοτικής και υψηλών προδιαγραφών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Συντονιστική Επιτροπή, Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής