Το δώρο των Χριστουγέννων

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλοι θα ρωτήσουν τα παιδάκια τους τι θέλουν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης. Όσο περνάει ο καιρός τα δώρα που ζητούν τα παιδιά μας γίνονται όλο και πιο πολλά και ακριβά. Το δώρο του Άγιου Βασίλη έγινε δώρα και η αξία τους πολλές φορές ξεπερνά τα όρια που θέτουμε.

Φέτος λοιπον μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να αναλογιστούν και να επιλέξουν ένα δώρο σκεπτόμενοι ότι ο Άγιος θα πάρει δώρα για τόσα πολλά παιδιά και θα του είναι δύσκολο να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα μόνο στα δικά μας και πως θα πρέπει να σκεφτούμε ένα μόνο δώρο για να μας φέρει για να έχει χώρο στο έλκηθρο για τα δώρα όλων των παιδιών.

Ακόμα, μια πολύ ωραία ιδέα είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά μας να δωρήσουν κάτι σε παιδάκια που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις που μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια καινούρια αλλά και μεταχειρισμένα μαθαίνοντας έτσι στο παιδί μας και το αίσθημα της προσφοράς.

Επίσης θα μπορούσαμε να πάμε επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο ή ίδρυμα και να μοιράσουν εκεί δωράκια ή ακόμα και να ετοιμάσουν κάποια χειροτεχνία ή ένα παραμύθι, αν είναι βέβαια μεγάλο σε ηλικία παιδάκι.

Άλλη ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε υγιεινά μπισκοτάκια και να επισκεφτούμε κάποιο γηροκομείο και να περάσουμε εκεί ένα απόγευμα τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κερνώντας μπισκοτάκια.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η προσφορά. Ας μάθουμε λοιπόν στα παιδιά μας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και θα εκπλαγείτε με το πόσο θα το απολαύσουν και οι ίδιοι.

Έλενα Χρυσοστόμου

Νηπιαγωγός